Zeleninová paella s čočkou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
12 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
16 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrášek a fozolky vyloupeme z lusků a opláchneme je studenou vodou.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství osolené vody, 5 minut vaříme samotný hrášek, pak přisypeme fazolky a vaříme ještě 3 minuty. Uvařenou zeleninu scedíme, propláchneme v sítu studenou vodou a necháme ji okapat. Propláchnutí studenou vodou je důležité, aby hrášek i fazolky zůstaly zelené a křupavé.
  • 3
    Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme olej, cibulku i česnek na něm krátce osmažíme, potom přisypeme čočku, přilijeme vývar a na středním ohni 5 minut nepřikryté vaříme.
  • 5
    Do pánve nasypeme hrášek, fazolky a papriku a vaříme dalších 5 minut. Směs nemícháme a tekutinu necháme odpařit.
  • 6
    Paellu dochutíme pepřem a solí a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.