Zeleninová parma
90 min.
Ingredience
- 3lžíceBazalka
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceSůl
- 1lžícePepř bílý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 500gramůČekanka
- 1kusCibule
- 2lžíceMargarín
- 0,25litrVíno bílé
- 1kilogramParma
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
22 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Opláchneme a osušíme vykuchané a vyčištěné parmy. Do břišních dutin dáme bazalku. Máslo rozmačkáme a prolisujeme do něj česnek. Přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a promícháme a dáme do břišních dutin.
- 2Čekankové puky očistíme, rozčtvrtíme a zbavíme zbytků kořene a nastrouháme na nudličky. Opereme je a necháme okapat.
- 3Oloupeme a na kroužky nakrájíme cibuli. V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme cibulku. Přidáme čekanku a 10 minut dusíme.
- 4Předehřejeme na 180°C troubu. Zeleninu podlijeme bílým vínem, osolíme, opepříme a vložíme do ní ryby. Poklademe máslovými vločkami a pečeme 50 minut v troubě.
- 5Poté ryby ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.