Zeleninová pochoutka z Baleár

40 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
91 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninu omyjeme. Lilek nakrájíme na tenké plátky, žlutou i červenou papriku zbavíme jádřinců a pokrájíme na tenké proužky, rajčata rozkrájíme na tenké lodičky, cuketu na plátky. Také oloupané stroužky česneku krájíme na plátky. Brambory oloupeme a také pokrájíme na tenčí plátky.
  • 2
    Přichystáme vyšší silnostěnnou pánev, do které vlijeme dvě lžíce olivového oleje a restujeme zeleninu. Nejprve na olej vložíme pokrájené brambory, jakmile plátky začnou zlátnout, přidáme paprikové proužky, až i ty změknou, vložíme lilek, cuketu a česnek. Úplně nakonec do restované zeleninové směsi přidáme rajčata. Podle chuti osolíme. Můžeme podávat před hlavním jídlem jako zeleninový předkrm nebo jako lehké jídlo bez masa, doplněné vhodným pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.