Zeleninová polévka
30 min.
Ingredience
- 60gramůBaby kukuřice
- 60gramůOkurky
- 60gramůRajčata
- 60gramůZelí čínské
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCibulka jarní
- 60gramůŠpenát listový čerstvý
- 60gramůSalát hlávkový
- 60gramůSýr sójový - Tofu
- 60gramůMrkev kořen
- 60gramůŽampiony čerstvé
- 60gramůChřest bílý
- 60gramůHrášek
- 60gramůBambusové výhonky
- 600mililitrůVývar asijský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
82 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na zhruba stejně velké kousky. Jarní cibulky pokrájíme drobně.
- 2Wok předehřejeme, nalijeme čínský vývar a přivedeme k varu. Jako první přidáme mrkev s kukuřičkami, povaříme 2 minuty. Poté přidáme chřest, žampiony, čínské zelí a tofu. Po přidání tofu vaříme už jen minutu. Přimícháme špenát, hlávkový salát, bambusové výhonky, okurky, rajčata a opět přivedeme k varu. Přilijeme sójovou omáčku, osolíme a opepříme.
- 3Hotovou polévku rozdělíme do nahřátých misek, ozdobíme jarní cibulkou a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.