Zeleninová polévka
45 min.
Ingredience
- 250gramůBrambory
- 200gramůCeler bulvový
- 10gramůPetržel - nať
- 200gramůPórek
- 60gramůCibule
- 60gramůMrkev kořen
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej stolní
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 4lžíceMléko polotučné
- 1,4litryHovězí vývar základní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
127 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu dobře očistíme a pokrájíme na drobné kostičky, zalijeme vývarem a vaříme až do změknutí.
- 2Žloutek smícháme s moukou, olejem a mlékem. Vzniklou směs vmícháme do polévky a vaříme 10 minut. Polévku osolíme a servírujeme posypanou nakrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.