Zeleninová polévka

55 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
29 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cuketu očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    V hrnci rozpustíme máslo, přidáme zeleninu a za občasného míchání dusíme 5 minut. Potom přilijeme zeleninový vývar a polévku vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Zelenina nesmí být rozvařená.
  • 3
    Na závěr polévku osolíme, opepříme, rozdělíme na talíře a podáváme posypanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.