Zeleninová polévka krémová

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Syrové brambory, mrkev, celer, petržel, pórek a cibuli oloupeme, nakrájíme na kousky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno.
  • 2
    Brambory s cibulí a zeleninou vložíme do vroucího vývaru, vaříme do měkka. Poté polévku rozmixujeme. V čistém hrnci rozpustíme máslo, vlijeme rozšlehaná vejce, necháme srazit. Do vajíček zašleháme rozmixovanou polévku, osolíme, necháme přejít varem a odstavíme. Do uvařené polévky vmícháme petrželovou nať.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 19. 9. 2015
Zeleninová polévka krémová
Polévka byla výborná. Máslo polévku zjemnilo a vajíčka ji zahustila. Víc jsem přisolila a přidala 2 stroužky česneku. Především si pochutnaly děti. Milují krémové konzistence 🙂