Zeleninová polévka po indicku

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nadrobno nakrájený stonek řapíkatého celeru, oloupané a na kostičky nakrájené jablko, na kostičky nakrájenou zelenou papriku bez semen, na kostičky nakrájenou mrkev, 3-5 utřených stroužků česneku, opékáme ještě cca 5 minut.
  • 2
    Přidáme mouku, kari, mletý zázvor, mletou skořici a kurkumu, opékáme ještě cca 2 minuty. Zalijeme vývarem, přidáme konzervovanou cizrnu oloupanou a lehce rozmačkanou, krájená konzervovaná rajčata, bobkový list.
  • 3
    Vaříme cca 20 minut. Poté vyndáme bobkový list, přidáme nasekanou petrželovou nať, citronovou šťávu.
  • 4
    Bílý jogurt rozmícháme v troše odebrané polévky a vlijeme zpět do hrnce.
  • 5
    Na talíři zdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.