Zeleninová polévka po indicku
70 min.
Ingredience
- 45gramůMáslo čerstvé
- 1kusCeler řapíkatý
- 0,5kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPaprika zelená
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 3lžičkyKari koření
- 0,25lžičkaSkořice mletá
- 0,25lžičkaKurkuma
- 1,25litryVývar drůbeží
- 400gramůCizrna
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusBobkový list
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceCitronová šťáva
- 175gramůJogurt bílý
- 0,25lžičkaZázvor mletý
- 1kusJablka
- 25gramůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nadrobno nakrájený stonek řapíkatého celeru, oloupané a na kostičky nakrájené jablko, na kostičky nakrájenou zelenou papriku bez semen, na kostičky nakrájenou mrkev, 3-5 utřených stroužků česneku, opékáme ještě cca 5 minut.
- 2Přidáme mouku, kari, mletý zázvor, mletou skořici a kurkumu, opékáme ještě cca 2 minuty. Zalijeme vývarem, přidáme konzervovanou cizrnu oloupanou a lehce rozmačkanou, krájená konzervovaná rajčata, bobkový list.
- 3Vaříme cca 20 minut. Poté vyndáme bobkový list, přidáme nasekanou petrželovou nať, citronovou šťávu.
- 4Bílý jogurt rozmícháme v troše odebrané polévky a vlijeme zpět do hrnce.
- 5Na talíři zdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.