Zeleninová polévka s boby

65 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
25 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Boby použijeme celé, jsou-li mladé, jinak je vyloupeme.
  • 2
    Rajčata oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme.
  • 3
    Do silnostěnného hrnce vlijeme 2 lžíce oleje, vsypeme utřený česnek, na kostky nakrájenou cibuli, mrkev, jeden řapík celeru a smažíme až cibule zrůžoví.
  • 4
    Poté přidáme na kostky nakrájené brambory, rajčata, zalijeme vývarem a vložíme svazek bazalky pevně svázaný provázkem. Polévku přivedeme do varu a vaříme, dokud brambory nejsou měkké.
  • 5
    V mezičase si připravíme pesto rozmixováním lístků bazalky, dvěma stroužky česneku a oříšky. Poté vlijeme panenský olej a nastrouhaný parmezán. Pesto pod fólií uložíme do chladničky.
  • 6
    Do polévky, kterou jsme vařili zhruba 15 minut, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, pokrájené fazolky, boby, těstoviny (nejlépe vlasové nudle či drobné tvary) a vaříme ještě 10 minut. Před podáváním z polévky odstraníme svazek bazalky a do každé porce přidáme jednu lžíci pesta.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.