Zeleninová polévka s droždím

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
3 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby namočíme na chvíli do osolené vody.
  • 2
    Oloupanou mrkev a celer nakrájíme nadrobno, omytý pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na proužky.
  • 3
    Houby a zeleninu vložíme s kostkou bujónu do hrnce s vodou, přidáme kmín a vaříme.
  • 4
    Oloupané brambory nakrájíme na plátky a přidáme po chvíli k zelenině.
  • 5
    Droždí osmažíme na pánvi na oleji a vložíme do polévky těsně před dovařením.
  • 6
    Z vejce a mouky připravíme kapání, zavaříme do polévky a nakonec přisypeme nasekanou pažitku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.