Zeleninová polévka s fazolemi, chlebem a sýrem
50 min.
Ingredience
- 200gramůMrkev kořen
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 4krajíceChléb celozrnný pšenično-žitný
- 2stroužkyČesnek
- 160gramůFazole bílé sterilované
- 400gramůRajčata
- 200gramůCuketa
- 1000mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžíceBazalka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceProtlak rajčatový
- 0,5kusKapusta hlávková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
14 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Fazole propláchneme a necháme okapat. Rajčata spaříme, oloupeme a nahrubo nakrájíme, očištěnou cuketu a mrkev nakrájíme na kostičky, kapustu na nudličky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme.
- 2Nakrájenou zeleninu, česnek a cibuli vložíme spolu s tymiánem a rajčatovým protlakem do vroucího vývaru, povaříme asi 30 minut.
- 3Přidáme fazole a polévku podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Krajíce chleba opečeme a rozdělíme do talířů. Zalijeme polévkou, posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.