Zeleninová polévka s francouzským máslem

45 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme a omyjeme květák, karotku i brambory. Květák rozdělíme na růžičky, karotku pokrájíme na kolečka a oloupané brambory krájíme na kostičky. Petrželku kudrnku omyjeme, drobně rozkrájíme.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu čistý hovězí vývar, přidáme všechnu zeleninu a pomalu vaříme 5 - 7 minut. Polévku dochutíme solí a pepřem. V misce vymícháme máslo s hladkou moukou, poté je postupně po troškách přidáváme do polévky a vaříme dalších 5 minut. Přisypeme zelený mražený hrášek, vaříme další 4 minuty. V misce vyšleháme smetanu se žloutkem, vlijeme do polévky a necháme přejít varem. Přimícháme petrželku a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.