Zeleninová polévka s francouzským máslem
45 min.
Ingredience
- 300gramůKvěták
- 2kusyBrambory
- 4kusyKarotka
- 1litrHovězí vývar základní
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2lžícePetržel kudrnka
- 4lžíceHrášek mražený
- Francouzské máslo
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a omyjeme květák, karotku i brambory. Květák rozdělíme na růžičky, karotku pokrájíme na kolečka a oloupané brambory krájíme na kostičky. Petrželku kudrnku omyjeme, drobně rozkrájíme.
- 2V hrnci přivedeme k varu čistý hovězí vývar, přidáme všechnu zeleninu a pomalu vaříme 5 - 7 minut. Polévku dochutíme solí a pepřem. V misce vymícháme máslo s hladkou moukou, poté je postupně po troškách přidáváme do polévky a vaříme dalších 5 minut. Přisypeme zelený mražený hrášek, vaříme další 4 minuty. V misce vyšleháme smetanu se žloutkem, vlijeme do polévky a necháme přejít varem. Přimícháme petrželku a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.