Zeleninová polévka s jíškou
60 min.
Ingredience
- 150gramůKapusta růžičková
- 200gramůKvěták
- 60gramůFazole
- 200gramůHrachové lusky
- 300gramůBrambory
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 9gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 50gramůPetržel kudrnka
- 30gramůKopr čerstvý
- 2litryVývar zeleninový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
13 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce se zeleninovým vývarem dáme na 5 minut vařit bílé fazole. Přidáme květák, růžičkovou kapustu, hrachové lusky a brambory na kostičky. Povaříme 10 minut a polévku scedíme. Zatímco zelenina bude chladnout, do vývaru vmícháme světlou jíšku, kterou usmažíme z másla a mouky.
- 2Osolíme, opepříme a necháme na mírném ohni povařit, dokud polévka nezhoustne. Zeleninu pokrájíme na menší kusy a vrátíme do polévky. Do polévkové mísy vložíme nasekanou petrželku a kopr, zalijeme horkou polévkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.