Zeleninová polévka s kari kořením
60 min.
Ingredience
- 20gramůZázvor celý
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyChilli paprička
- 1kusLilek
- 500gramůChřest zelený
- 2kusyCitrony
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 600gramůFilé rybí
- 0,5lžičkaKurkuma
- 500mililitrůMléko kokosové
- 1špetkaSůl
- 5lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
39 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zázvor a česnek oloupeme a jemně nakrájíme. Z chilli papriček odstraníme jádřince a nakrájíme na jemné proužky. Lilek a chřest oloupeme a nakrájíme na příčné kousky. Koriandr nasekáme nadrobno a rybí filety na úhledné kousky. V hrnci na prudkém ohni opečeme na oleji lilek a po snížení žáru přisypeme zázvor, česnek, bylinky a kurkumu. Kokosové mléko smícháme se zeleninovým vývarem, ochutíme citrónovou šťávou, přilijeme do směsi a povaříme. Nakonec přisypeme kousky ryby a povaříme 5 minut. Před podáváním zdobíme nasekaným koriandrem. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.