Zeleninová polévka s knedlíčky z droždí

70 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. 30 g másla rozehřejeme a cibuli na něm osmažíme dozlatova. Droždí rozdrobíme a přidáme k cibuli. Za pečlivého míchání vaříme do zhoustnutí. Poté odstavíme, osolíme a opepříme. Do směsi postupně vmícháme vejce a strouhanku. Vznikne nám husté, tvarovatelné těsto, z kterého vytvarujeme kuličky o průměru cca 3 cm.
  • 2
    Pórek pečlivě omyjeme a pokrájíme na kolečka. Očistíme mrkev a pokrájíme jí na drobné nudličky. Rozehřejeme zbytek másla a osmahneme na něm pórek a mrkev. Smažíme 2 minuty. Poté přidáme zbytek očištěné a pokrájené zeleniny. Smažíme ještě 3 minuty.
  • 3
    Přilijeme vývar, uvedeme k varu a vaříme 12 minut.
  • 4
    Do polévky vsypeme knedlíčky a necháme 4 minuty provařit.
  • 5
    Osolíme a opepříme dle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.