Zeleninová polévka s knedlíčky z droždí
70 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůStrouhanka
- 100gramůPórek
- 120gramůMrkev kořen
- 60gramůKedlubna
- 50gramůHrášek
- 1500mililitrůVývar drůbeží
- 50gramůKvěták
- 2kostkyDroždí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. 30 g másla rozehřejeme a cibuli na něm osmažíme dozlatova. Droždí rozdrobíme a přidáme k cibuli. Za pečlivého míchání vaříme do zhoustnutí. Poté odstavíme, osolíme a opepříme. Do směsi postupně vmícháme vejce a strouhanku. Vznikne nám husté, tvarovatelné těsto, z kterého vytvarujeme kuličky o průměru cca 3 cm.
- 2Pórek pečlivě omyjeme a pokrájíme na kolečka. Očistíme mrkev a pokrájíme jí na drobné nudličky. Rozehřejeme zbytek másla a osmahneme na něm pórek a mrkev. Smažíme 2 minuty. Poté přidáme zbytek očištěné a pokrájené zeleniny. Smažíme ještě 3 minuty.
- 3Přilijeme vývar, uvedeme k varu a vaříme 12 minut.
- 4Do polévky vsypeme knedlíčky a necháme 4 minuty provařit.
- 5Osolíme a opepříme dle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.