Zeleninová polévka s krupicí
45 min.
Ingredience
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 70gramůPetržel kořen
- 100gramůKapusta hlávková
- 70gramůPšeničná krupice
- 1kusVejce slepičí
- 150mililitrůMléko plnotučné
- 200gramůChléb celozrnný žitný
- 10gramůZázvor celý
- 3gramyMuškátový květ
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5mililitrůPolévkové koření
- 1000mililitrůVoda pitná
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, celer a petržel očistíme a spolu s omytou kapustou nakrájíme na nudličky, zázvor nastrouháme najemno a chléb pokrájíme na kostičky.
- 2V hrnci necháme rozpustit 50 g másla, přisypeme zeleninu a orestujeme ji. Ochutíme muškátovým květem, zázvorem, trochu promícháme a zalijeme horkou vodou. Osolíme a opepříme.
- 3V pánvi rozehřejeme 30 gramů másla, přisypeme krupici a orestujeme ji dozlatova. Poté ji opatrně přidáme do polévky. Přilijeme mléko, v hrnku rozkvedláme vejce a pomalu ho také přilijeme do polévky a ihned rozmícháme. Povaříme a nakonec dochutíme polévkovým kořením.
- 4Zbylé máslo rozehřejeme a osmahneme na něm kostičky chleba.
- 5Horkou polévku rozdělíme do talířů a posypeme osmaženým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.