Zeleninová polévka s krupicí

45 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev, celer a petržel očistíme a spolu s omytou kapustou nakrájíme na nudličky, zázvor nastrouháme najemno a chléb pokrájíme na kostičky.
  • 2
    V hrnci necháme rozpustit 50 g másla, přisypeme zeleninu a orestujeme ji. Ochutíme muškátovým květem, zázvorem, trochu promícháme a zalijeme horkou vodou. Osolíme a opepříme.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme 30 gramů másla, přisypeme krupici a orestujeme ji dozlatova. Poté ji opatrně přidáme do polévky. Přilijeme mléko, v hrnku rozkvedláme vejce a pomalu ho také přilijeme do polévky a ihned rozmícháme. Povaříme a nakonec dochutíme polévkovým kořením.
  • 4
    Zbylé máslo rozehřejeme a osmahneme na něm kostičky chleba.
  • 5
    Horkou polévku rozdělíme do talířů a posypeme osmaženým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.