Zeleninová polévka s kukuřicí a noky z polenty
30 min.
Ingredience
- 1hrstPažitka
- 1hrstPetržel kudrnka
- 0,5litrVývar zeleninový
- 50gramůPolenta
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 125gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
12 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Petrželku a pažitku omyjeme a nasekáme na jemno.
- 2V hrnci přivedeme k varu 2 dl vývaru, vsypeme do něj polentu a větší část nakrájených bylinek, necháme několik minut provařit na malém ohni a pak vmícháme vajíčko.
- 3Zbylý vývar smícháme s mraženou polévkovou zeleninou a vaříme na středním ohni do poloměkka. Pak k zelenině přisypeme kukuřici, vmícháme zakysanou smetanu, opepříme a osolíme a ještě krátce provaříme.
- 4Z uvařené polenty tvarujeme noky, které vložíme do polévky.
- 5Polévku s noky podáváme horkou, posypanou zbylou nasekanou petrželkou a pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.