Zeleninová polévka s kukuřicí a noky z polenty

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
12 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Petrželku a pažitku omyjeme a nasekáme na jemno.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu 2 dl vývaru, vsypeme do něj polentu a větší část nakrájených bylinek, necháme několik minut provařit na malém ohni a pak vmícháme vajíčko.
  • 3
    Zbylý vývar smícháme s mraženou polévkovou zeleninou a vaříme na středním ohni do poloměkka. Pak k zelenině přisypeme kukuřici, vmícháme zakysanou smetanu, opepříme a osolíme a ještě krátce provaříme.
  • 4
    Z uvařené polenty tvarujeme noky, které vložíme do polévky.
  • 5
    Polévku s noky podáváme horkou, posypanou zbylou nasekanou petrželkou a pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.