Zeleninová polévka s kuličkami z rýže a drůbežího masa
45 min.
Ingredience
- 100gramůPórek
- 100gramůKapusta hlávková
- 200gramůRýže jasmínová
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 200gramůDrůbeží maso
- 1kusMrkev kořen
- 1,5litryVývar drůbeží
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,5lžičkaOregano sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
755 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
15 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Smícháním rýže, masa a vajec vytvoříme těsto, které podle chuti osolíme, opepříme a vytvarujeme do malých kuliček.
- 2Pórek s kapustou nakrájíme na proužky, mrkev na kostičky.
- 3Do ohřátého drůbežího vývaru vložíme zeleninu a masové kuličky, opepříme, okořeníme tymiánem a oreganem.
- 4Při mírné teplotě vaříme asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.