Zeleninová polévka s nudlemi

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
685 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby dáme do vody a necháme je 30 minut namočené.
  • 2
    Do nádoby dáme kostky bujonu, zalijeme horkou vodou, dobře promícháme a tak připravíme zeleninový vývar.
  • 3
    Do hrnce s rozehřátým olejem dáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka mrkev, petržel, namočené a na plátky nakrájené houby a dusíme do té doby, až mrkev pustí šťávu. Zalijeme připraveným vývarem z bujonu, osolíme, přidáme hrášek, vegetu a necháme vařit 20 minut.
  • 4
    Nasekáme nadrobno petrželovou nať, přidáme ji do uvařené polévky a nakonec dochutíme pepřem.
  • 5
    Nudle: Na vál nasypeme hrubou mouku, uprostřed uděláme důlek, do něho dáme syrová vejce a rukama vypracujeme tuhé těsto, které na vále rozválíme na tenký plát a nožem nebo strojkem nakrájíme nudle,
  • 6
    které dáme do vařící vody, povaříme asi 7 minut, scedíme a opláchneme pod studenou vodou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.