Zeleninová polévka s nudlemi
50 min.
Ingredience
- 1kusPetržel kořen
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusCibule
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 100gramůHrášek mražený
- 50gramůHouby sušené
- 2lžícePetržel - nať
- 2kostkyBujón zlatý zeleninový
- 2lžičkyVegeta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3litryVoda pitná
- Nudle
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
685 mg
Postup přípravy
- 1Houby dáme do vody a necháme je 30 minut namočené.
- 2Do nádoby dáme kostky bujonu, zalijeme horkou vodou, dobře promícháme a tak připravíme zeleninový vývar.
- 3Do hrnce s rozehřátým olejem dáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka mrkev, petržel, namočené a na plátky nakrájené houby a dusíme do té doby, až mrkev pustí šťávu. Zalijeme připraveným vývarem z bujonu, osolíme, přidáme hrášek, vegetu a necháme vařit 20 minut.
- 4Nasekáme nadrobno petrželovou nať, přidáme ji do uvařené polévky a nakonec dochutíme pepřem.
- 5Nudle: Na vál nasypeme hrubou mouku, uprostřed uděláme důlek, do něho dáme syrová vejce a rukama vypracujeme tuhé těsto, které na vále rozválíme na tenký plát a nožem nebo strojkem nakrájíme nudle,
- 6které dáme do vařící vody, povaříme asi 7 minut, scedíme a opláchneme pod studenou vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.