Zeleninová polévka s pivem
50 min.
Ingredience
- 100gramůAnglická slanina
- 110gramůMrkev kořen
- 110gramůCeler bulvový
- 80gramůZelí hlávkové bílé
- 80gramůPórek
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
- Na krutony
- 2kusyRohlíky bílé
- 60gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky, cibuli na kostičky, anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme, rohlíky nakrájíme na příčné plátky, petrželovou nať jemně nasekáme.
- 2V hrnci se silným dnem rozpustíme anglickou slaninu, přimícháme cibuli, necháme zpěnit a vsypeme zeleninu i se žampiony, promícháme, osolíme, opepříme. Zalijeme vodou a vaříme, až zelenina změkne. Poté vlijeme pivo a ještě provaříme.
- 3Mezitím připravíme krutony z plátků rohlíků. Každý plátek natřeme máslem, posypeme sýrem a rychle zapečeme v troubě.
- 4Polévku podáváme s petrželovou natí a zapečenými plátky rohlíků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.