Zeleninová polévka s praženou krupicií a vejcem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
873 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozpálíme máslo, osmahneme na něm dozlatova oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli. Zasypeme krupici, sladkou paprikou, přidáme mraženou zeleninu. Vše smažíme 10 minut, potom přisypeme lžící hladké mouky a dobře promícháme. Zalijeme teplou vodou, vložíme rýži, kterou povaříme 15 minut doměkka.
  • 2
    Do polévky vlijeme smetanu, povaříme 5 minut. Ochutíme solí, pepřem, Vegetou, vlijeme vidličkou rozšlehané vejce spolu se zbylou moukou.
  • 3
    Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať a odstavíme ze sporáku.
  • 4
    Polévku rozlijeme do jednotlivých polévkových misek, anebo hlubokých talířů a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.