Zeleninová polévka s praženou krupicií a vejcem
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 60gramůKrupice dětská
- 2,5litryVoda pitná
- 1hrstRýže
- 2decilitrySmetana
- 1lžičkaVegeta
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 20gramůPetržel - nať
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 70gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
873 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme máslo, osmahneme na něm dozlatova oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli. Zasypeme krupici, sladkou paprikou, přidáme mraženou zeleninu. Vše smažíme 10 minut, potom přisypeme lžící hladké mouky a dobře promícháme. Zalijeme teplou vodou, vložíme rýži, kterou povaříme 15 minut doměkka.
- 2Do polévky vlijeme smetanu, povaříme 5 minut. Ochutíme solí, pepřem, Vegetou, vlijeme vidličkou rozšlehané vejce spolu se zbylou moukou.
- 3Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať a odstavíme ze sporáku.
- 4Polévku rozlijeme do jednotlivých polévkových misek, anebo hlubokých talířů a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.