Zeleninová polévka se smetanou
70 min.
Ingredience
- 300gramůKvěták
- 100gramůKarotka
- 1000mililitrůVývar z hovězích kostí
- 10gramůSůl
- 150gramůHrách loupaný
- 3gramyPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 10gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
29 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hrách propláchneme, nasypeme do vroucího vývaru, osolíme, opepříme a vaříme 25 minut. Mezitím si připravíme zeleninu. Květák rozebereme na malé růžičky, očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, pažitku posekáme. Květák a mrkev přidáme k hrachu a vaříme dalších 25 minut. Z másla vytvoříme malé kuličky, které obalíme v mouce. Přidáme je do polévky přibližně 15 minut před koncem vaření. Žloutek rozšleháme se smetanou, do každého talíře dáme lžíci této směsi a zalijeme horkou polévkou. Porce ještě ozdobíme posekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.