Zeleninová polévka se smetanou

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
29 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrách propláchneme, nasypeme do vroucího vývaru, osolíme, opepříme a vaříme 25 minut. Mezitím si připravíme zeleninu. Květák rozebereme na malé růžičky, očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, pažitku posekáme. Květák a mrkev přidáme k hrachu a vaříme dalších 25 minut. Z másla vytvoříme malé kuličky, které obalíme v mouce. Přidáme je do polévky přibližně 15 minut před koncem vaření. Žloutek rozšleháme se smetanou, do každého talíře dáme lžíci této směsi a zalijeme horkou polévkou. Porce ještě ozdobíme posekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.