Zeleninová polévka se sýrem

70 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý pórek nakrájíme na plátky, květák rozebereme na růžičky, oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka. Petrželku a celerovou nať nasekáme. Zeleninu vaříme v litru osolené vody asi 30 minut.
  • 2
    Přidáme propláchnutou rýži, těstoviny a vaříme dalších 15 minut.
  • 3
    Na pánvi na rozpuštěném másle osmahneme mouku, jíšku zředíme 4 lžícemi zeleninového vývaru a přidáme k polévce. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Do talířů rozdělíme sýr a zalijeme polévkou. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.