Zeleninová polévka se sýrem
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2kusyPórek
- 1kusPetržel - nať
- 30gramůRýže loupaná
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Gruyére
- 1kusCeler - nať
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 500gramůKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Omytý pórek nakrájíme na plátky, květák rozebereme na růžičky, oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka. Petrželku a celerovou nať nasekáme. Zeleninu vaříme v litru osolené vody asi 30 minut.
- 2Přidáme propláchnutou rýži, těstoviny a vaříme dalších 15 minut.
- 3Na pánvi na rozpuštěném másle osmahneme mouku, jíšku zředíme 4 lžícemi zeleninového vývaru a přidáme k polévce. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Do talířů rozdělíme sýr a zalijeme polévkou. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.