Zeleninová polévka se sýrovým kapáním
55 min.
Ingredience
- 1000mililitrůVývar zeleninový
- 150gramůZelenina kořenová
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
- 30gramůSýr Eidam cihla 40%
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci na rozehřátém másle osmahneme očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme pod pokličkou 25-30 minut doměkka. V misce rozšleháme vejce s mlékem, nastrouhaným sýrem a hrubou moukou. Kapání nalijeme přes vidličku do vroucí polévky, krátce povaříme a hrnec odstavíme z plotny. Hotovou polévku podle chuti přisolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.