Zeleninová studená polévka

35 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
26 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené a vypeckované švestky nakrájíme na kousky a na 30 minut namočíme do studené vody.
  • 2
    Vejce v kastrůlku s 2 l vody vaříme 10 minut natvrdo, potom je scedíme, vychladíme pod studenou tekoucí vodou, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, rozdělíme podle porcí do hrníčků a zalijeme studenou vodou.
  • 3
    Petrželovou nať a kopr nasekáme, dáme do hrnce, přidáme připravené švestky a vše uvaříme na silný vývar. Necháme ho vychladnout. Kyselé mléko spolu se smetanou vidličkou rozšleháme a vylijeme do vychlazeného vývaru z petržele a kopru. Dobře smícháme a přimícháme na nudličky nakrájenou červenou řepu, ředkvičku, salátovou okurku, znovu zamícháme, podle vlastní chuti osolíme, opepříme a osladíme cukrem.
  • 4
    Hotovou polévku vložíme do lednice vychladit, potom porcujeme na talíře a ke každé porci přidáme připravený hrníček s vařenými vajíčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.