Zeleninová studená polévka
35 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 100gramůPetržel - nať
- 50gramůKopr čerstvý
- 2,3litryVoda pitná
- 500gramůČervená řepa sterilovaná
- 200gramůŘedkvička
- 200gramůŠvestky
- 200gramůOkurka salátová
- 1litrMléko kefírové
- 0,5litrZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCukr krupice
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
26 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Sušené a vypeckované švestky nakrájíme na kousky a na 30 minut namočíme do studené vody.
- 2Vejce v kastrůlku s 2 l vody vaříme 10 minut natvrdo, potom je scedíme, vychladíme pod studenou tekoucí vodou, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, rozdělíme podle porcí do hrníčků a zalijeme studenou vodou.
- 3Petrželovou nať a kopr nasekáme, dáme do hrnce, přidáme připravené švestky a vše uvaříme na silný vývar. Necháme ho vychladnout. Kyselé mléko spolu se smetanou vidličkou rozšleháme a vylijeme do vychlazeného vývaru z petržele a kopru. Dobře smícháme a přimícháme na nudličky nakrájenou červenou řepu, ředkvičku, salátovou okurku, znovu zamícháme, podle vlastní chuti osolíme, opepříme a osladíme cukrem.
- 4Hotovou polévku vložíme do lednice vychladit, potom porcujeme na talíře a ke každé porci přidáme připravený hrníček s vařenými vajíčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.