Zeleninové antipasto
210 min.
Ingredience
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 300gramůCuketa
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 2lžičkyTymián čerstvý
- 2špetkyPepř černý mletý
- 5kusůBazalka
- 2lžičkyOregano čerstvé
- 100mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
27 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Paprikové lusky a cukety omyjeme a očistíme. Lusky nakrájíme na čtvrtky a cukety na plátky. Žampióny očistíme a rozpůlíme. Zeleninu postupně opečeme na pánvi s olejem a odložíme stranou.
- 2Na pánvi opečeme oloupaný a nasekaný česnek, zalijeme jej zeleninovým vývarem a necháme přejít varem. Vývar pikantně okořeníme tymiánem, oreganem a pepřem.
- 3Zeleninu šupinkovitě urovnáme do zapékací mísy, zalijeme zeleninovým vývarem a necháme asi 2-3 hodiny odležet. Při podávání ozdobíme lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.