Zeleninové chilli
50 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 100gramůPaprika oranžová
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika bílá
- 1kusLilek
- 200gramůCuketa
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 200gramůFazole bílé sterilované
- 200gramůFazole červené v chilli omáčce
- 0,75lžíceChilli paprička sušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a očistíme zeleninu: cibuli, česnek lilek, mladé cuketky, mladé fazolové lusky, bílou, červenou a oranžovou papriku. Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme je na proužky. Lilek rozkrojíme, silně osolíme, po 15 minutách omyjeme a osušíme. Pak lilek s cuketkami podkrájíme na kostičky velké asi 2x2 cm.
- 2Drobně pokrájenou cibuli s česnekem zpěníme ve větším hrnci na olivovém oleji, pak k ní přimícháme papriky s lilkem a restujeme vše asi 5 minut do zlatova. Přidáme konzervovaná rajčata, zeleninový vývar, sůl a sušené rozdrcené chilli. Promícháme a pomalu, pod pokličkou, směs dusíme 15 minut.
- 3Mezitím scedíme z nálevu bílé a červené fazole, pak je přimícháme k ostatní zelenině a vaříme 5 minut. Nakonec do hrnce přidáme zelené fazolové lusky, které jsme si pokrájeli na 3-4 cm kousky, cuketu a pod pokličkou zeleninové chilli vaříme dalších 8 minut. Jakmile je chilli hotové, hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.