Zeleninové consomé s mořskými plody
65 min.
Ingredience
- 100gramůLosos - filety
- 100gramůKrevety tygří - loupané
- 100gramůMušle slávky
- 100gramůCandát obecný
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyOlej olivový
- Vývar
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler bulvový
- 1kusPetržel - nať
- 1kusCibule
- 1litrVoda pitná
- 1decilitrVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 0,5lžičkaNové koření celé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
155 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
4 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Všechnu zeleninu důkladně očistíme, vložíme do hrnce se studenou vodou a zvolna přivedeme k varu. Přilijeme víno, přidáme bobkový list, nové koření, osolíme, opepříme a povaříme cca 45 minut. Poté scedíme.
- 2Mezitím plátky ryb, krevety a mušle mírně osolíme, zakápneme olivovým olejem, vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme cca 6-7 minut.
- 3Maso po vyjmutí z trouby rozdělíme do talířů a zalijeme zeleninovým vývarem. Polévku ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.