Zeleninové karbanátky
50 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůKedlubna
- 100gramůKapusta hlávková
- 100gramůHrášek
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 5lžicStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 70gramůSádlo škvařené
- 3lžíceMléko polotučné
- 100gramůMrkev kořen
- 1kusŽemle tuková
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
22 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka. Po okapání ji nakrájíme na drobné kousky.
- 2Žemli nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem a rozmělníme. Přidáme zeleninu, nakrájenou a na sádle zpěněnou cibuli, vejce, pepř, sůl a trochu strouhanky. Vše dobře promícháme.
- 3Z těsta tvoříme karbanátky na prkénku posypaném strouhankou. Usmažíme je na rozehřátém sádle.
- 4Podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.