Zeleninové karbanátky s hráškem

90 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
15 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
15 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák omyjeme a rozdělíme na růžičky. Celer oloupeme, omyjeme a rozkrájíme na 3-5 dílů.
  • 2
    Květák, celer a zelený hrášek společně uvaříme ve slané vodě doměkka. Pak zeleninu scedíme, nožem posekáme nadrobno a vidličkou rozmačkáme a dáme do mísy.
  • 3
    K zelenině přidáme vejce, sůl, hladkou mouku, drobně pokrájenou petrželku, vše dobře prohněteme. Ze směsi vytvoříme rukama karbanátky, které obalíme ve strouhance. Rozpálíme v pánvi olej, každý karbanátek, než ho vložíme do oleje, namočíme do rozšlehaného vajíčka.
  • 4
    Karbanátky usmažíme z obou stran dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.