Zeleninové karbanátky s hráškem
90 min.
Ingredience
- 5lžicOlej olivový
- 0,5lžíceSůl
- 5lžicPetržel - nať
- 700gramůHrášek
- 150gramůCeler bulvový
- 150gramůStrouhanka
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 800gramůKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
15 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
15 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Květák omyjeme a rozdělíme na růžičky. Celer oloupeme, omyjeme a rozkrájíme na 3-5 dílů.
- 2Květák, celer a zelený hrášek společně uvaříme ve slané vodě doměkka. Pak zeleninu scedíme, nožem posekáme nadrobno a vidličkou rozmačkáme a dáme do mísy.
- 3K zelenině přidáme vejce, sůl, hladkou mouku, drobně pokrájenou petrželku, vše dobře prohněteme. Ze směsi vytvoříme rukama karbanátky, které obalíme ve strouhance. Rozpálíme v pánvi olej, každý karbanátek, než ho vložíme do oleje, namočíme do rozšlehaného vajíčka.
- 4Karbanátky usmažíme z obou stran dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.