Zeleninové krokety s houbami
60 min.

Ingredience
- 150gramůMrkev kořen
- 150gramůKapusta hlávková
- 150gramůHrášek
- 150gramůKvěták
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 150mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceStrouhanka
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
54 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kousky a uvaříme doměkka.
- 2Z másla a 50g hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a vývarem ze zeleniny, rozšleháme a povaříme na hustou omáčku.
- 3Po vychladnutí do omáčky přidáme vejce a očištěné, nakrájené houby osmažené na cibulce. Vmícháme vychladlou zeleninu, sůl, pepř a zlehka promícháme.
- 4Ze směsi tvarujeme placičky. Obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme na pánvi na oleji dozlatova.
- 5Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.