Zeleninové krokety s vejci
60 min.
Ingredience
- 500gramůZelenina kořenová
- 2lžíceStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrOlej stolní
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
39 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
535 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou zeleninu podusíme v troše osolené vody, necháme ji okapat a nakrájíme na kostičky. Uvařená vejce (2 ks) drobně nasekáme.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a uvaříme hustou omáčku. Vmícháme připravenou zeleninu a vejce, osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
- 3Z vychladlé hmoty tvarujeme krokety, obalíme je v rozšlehaném vejci a ve strouhance a usmažíme po obou stranách na oleji.
- 4Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.