Zeleninové krokety s vejci

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
39 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
535 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou zeleninu podusíme v troše osolené vody, necháme ji okapat a nakrájíme na kostičky. Uvařená vejce (2 ks) drobně nasekáme.
  • 2
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a uvaříme hustou omáčku. Vmícháme připravenou zeleninu a vejce, osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
  • 3
    Z vychladlé hmoty tvarujeme krokety, obalíme je v rozšlehaném vejci a ve strouhance a usmažíme po obou stranách na oleji.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.