Zeleninové krůtí nudličky
30 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí prsa
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 40gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPórek
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 4lžíceZakysaná smetana
- 50gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
24 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Krůtí prsa omyjeme, osušíme a pokrájíme na nudličky. Připravíme kastrol, do kterého vlijeme olej a rozehřejeme jej. Krůtí nudličky na něm zprudka opečeme a vyjmeme.
- 2Omyjeme a oškrábeme mrkev a celer a nastrouháme na nudličky. Pórek omyjeme, odřízneme kořínkovou část a uvadlou nať. Pórek podélně rozřízneme a pokrájíme na nudličky. Vložíme do kastrolu máslo a zahřejeme. Vsypeme na něj zeleninu a chvíli dusíme, potom ji zalijeme vývarem. Přikryjeme kastrol poklicí a dusíme dál, dokud zelenina není měkká.
- 3Potom vmícháme k podušené zelenině zakysanou smetanu a povaříme. Nakonec vrátíme do kastrolu opečené kuřecí nudličky a zahřejeme. Před podáváním pokrm posypeme pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.