Zeleninové lasagne se zakysanou smetanou
65 min.
Ingredience
- 500gramůRajčata
- 150gramůCuketa
- 150gramůHrášek mražený
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůCréme fraiche
- 250gramůTěstoviny Lasagne
- 80gramůSýr Parmezán
- 150gramůMrkev kořen
- 2lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
52 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
5 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme, oloupeme, nahrubo nasekáme. Zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky.
- 2Na 3 lžících másla podusíme rajčata, mrkev, cuketu a hrášek asi 5 minut. Podle chuti osolíme, opepříme a pod pokličkou povaříme 15 minut.
- 3Potom do zeleniny vmícháme 200 g zakysané smetany.
- 4Do zapékací mísy vrstvíme střídavě zeleninu a lasagne. Potřeme zbylou smetanou, posypeme nastouhaným sýrem.
- 5Pokrm zapékáme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Před podáváním posypeme nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.