Zeleninové lasagne se zakysanou smetanou

65 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
52 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
5 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme, oloupeme, nahrubo nasekáme. Zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky.
  • 2
    Na 3 lžících másla podusíme rajčata, mrkev, cuketu a hrášek asi 5 minut. Podle chuti osolíme, opepříme a pod pokličkou povaříme 15 minut.
  • 3
    Potom do zeleniny vmícháme 200 g zakysané smetany.
  • 4
    Do zapékací mísy vrstvíme střídavě zeleninu a lasagne. Potřeme zbylou smetanou, posypeme nastouhaným sýrem.
  • 5
    Pokrm zapékáme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Před podáváním posypeme nakrájenou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.