Zeleninové ragú s jablky
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusČervená řepa
- 4kusyBrambory
- 2kusyHřebíček
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1šálekZakysaná smetana
- 1lžíceKapary sterilované
- 1špetkaSůl
- 1kusCitrony
- 3kusyOkurky nakládané
- 0,25litrHovězí vývar základní
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyJablka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,5kusBobkový list
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
18 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
16 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zasypeme moukou, osmahneme světlou jíšku, zalijeme vývarem a rozmícháme. Do omáčky přidáme oloupané, drobně nakrájené brambory, oloupanou syrovou, na hrubou nastrouhanou červenou řepu, očištěné nakrájené houby. Směs osolíme, okořeníme a dusíme. Ke konci dušení přidáme hrubě nastrouhaná jablka a kapary.
- 2Do hotové směsi přimícháme jemně nakrájené okurky, vše zalijeme smetanou a krátce povaříme. Odstavíme z ohně a ragú ochutíme citrónovou šťávou. Podáváme jako přílohu k minutkám nebo k vařenému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.