Zeleninové řízky s kuřecím masem
50 min.
Ingredience
- 100gramůKedlubna
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 1lžičkaSůl
- 200gramůKuřecí maso vařené
- 150gramůMrkev kořen
- 2kusyRohlíky bílé
- 150gramůKvěták
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůOlej stolní
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
33 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě téměř do měkka, scedíme a nadrobno pokrájíme.
- 2Rohlíky nakrájíme na plátky, zvlhčíme je mlékem, rozmělníme, promícháme se zeleninou, nakrájeným masem, vejci, moukou a nasekanou petrželkou. Podle potřeby můžeme přidat trochu strouhanky.
- 3Ze směsi tvarujeme menší tenké řízky. Vložíme je na rozehřátý olej a opečeme po obou stranách.
- 4Podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.