Zeleninové rizoto s hovězím masem
55 min.
Ingredience
- 200gramůRýže předvařená (parboiled)
- 400mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 300gramůHovězí svíčková
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyRajčata
- 3kusyTymián čerstvý
- 3kusyMajoránka
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůHrášek mražený
- 250mililitrůVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
8 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
17 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě asi 20 minut, aby se voda vstřebala.
- 2Oloupanou, nasekanou cibuli, rozdrcený česnek a omyté, na nudličky nakrájené maso opečeme na rozehřátém oleji, osolíme a opepříme. Přidáme očištěné, rozpůlené žampiony, vsypeme hrášek a opékáme 5 minut. Přilijeme vývar a vše dusíme ještě 5 minut.
- 3Potom vmícháme spařená, oloupaná a na kostky nakrájená rajčata, rýži a snítky majoránky a tymiánu.
- 4Pokrm podle chuti přisolíme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.