Zeleninové rösti se sýrem
45 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůBrambory
- 1kusPaprika červená
- 5kusůCibulka jarní
- 1lžíceSolamyl
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 4lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nahrubo nastrouháme a necháme okapat na sítu.
- 2Papriku nakrájíme na plátky, cibulku na kroužky. Brambory vymačkáme a smícháme s paprikou, cibulkou, vejci a škrobem, osolíme a opepříme.
- 3Na pánvi na rozehřátém oleji po částech opékáme bramborovou směs (pečeme placičky). Opečené rösti navrstvíme do zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě, dokud se sýr neroztaví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.