Zeleninové roládky
65 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 60gramůPaprika červená
- 80gramůCuketa
- 80gramůRajčata
- 30gramůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 250gramůListové těsto
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 20mililitrůMléko polotučné
- 300gramůBrambory vařené ve slupce
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory ve slupce oloupeme, nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky, cuketu a rajčata také pokrájíme na kostičky.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme cuketu s paprikou a pár minut podusíme. Přidáme brambory, česnek, po několika minutách rajčata a dodusíme. Pánev odstavíme a přimícháme posekané bylinky, osolíme a opepříme.
- 3Listové těsto vyválíme na tenčí plát, rozkrájíme na menší obdélníky, na které rovnoměrně naneseme zeleninovou náplň z pánve. Zavineme do roládek, vyskládáme na plech potažený papírem na pečení, žloutek rozmícháme v mléce a roládky potřeme. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut.
- 4Upečené roládky šikmo rokrojíme, upravíme na servírovací tác a ještě teplé podáváme jako pohoštění.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.