Zeleninové samosy

50 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku s 1/2 lžičkou soli a s olejem. Postupně přiléváme vodu a vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále ho uhněteme do hladka, zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočinout v chladničce.
  • 2
    V pánvi na rozehřátém oleji restujeme na kolečka pokrájenou šalotku přibližně 3 minuty, přidáme na kostičky nakrájené, oloupané brambory, do poloměkka uvařený, nadrobno rozkrájený květák, hrášek, kari koření, nasekané lístky koriandru a citronovou šťávu. Vše dusíme za občasného promíchání asi 3 minuty, poté odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
  • 3
    Těsto rozdělíme na 8 dílů, každý rozválíme na placku o průměru 18cm. Všechny placky rozkrojíme na poloviny, vzniklé půlkruhy těsta naplníme podušenou směsí. Kraje navlhčíme vodou a přitiskneme, v pánvi v dostatečném množství oleje smažíme samosy po obou stranách do zlatova. Vyjmeme je,necháme okapat na papírové utěrce.
  • 4
    Samosy podáváme teplé nebo studené. Pokrm vhodně doplníme zakysanou smetanou nebo jogurtem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.