Zeleninové samosy
50 min.

Ingredience
- náplň
- 450gramůBrambory vařené ve slupce
- 175gramůHrášek
- 6lžicOlej stolní
- 2kusyŠalotka
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceKari koření
- 225gramůKvěták
- 120mililitrůVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 6lžicOlej stolní
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku s 1/2 lžičkou soli a s olejem. Postupně přiléváme vodu a vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále ho uhněteme do hladka, zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočinout v chladničce.
- 2V pánvi na rozehřátém oleji restujeme na kolečka pokrájenou šalotku přibližně 3 minuty, přidáme na kostičky nakrájené, oloupané brambory, do poloměkka uvařený, nadrobno rozkrájený květák, hrášek, kari koření, nasekané lístky koriandru a citronovou šťávu. Vše dusíme za občasného promíchání asi 3 minuty, poté odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
- 3Těsto rozdělíme na 8 dílů, každý rozválíme na placku o průměru 18cm. Všechny placky rozkrojíme na poloviny, vzniklé půlkruhy těsta naplníme podušenou směsí. Kraje navlhčíme vodou a přitiskneme, v pánvi v dostatečném množství oleje smažíme samosy po obou stranách do zlatova. Vyjmeme je,necháme okapat na papírové utěrce.
- 4Samosy podáváme teplé nebo studené. Pokrm vhodně doplníme zakysanou smetanou nebo jogurtem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.