Zeleninové sugo
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 350gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 1kusCeler řapíkatý
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 120gramůBrambory vařené
- 60gramůBylinky čerstvé - svazek
- 30mililitrůOlej olivový
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 20mililitrůProtlak rajčatový
- 1kusFenykl sladký - hlíza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, fenykl, celer, houby a brambor oloupeme nebo omyjeme a očistíme. Vše nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Všechny ingredience smícháme a 1 polévkovou lžíci směsi dáme stranou.
- 2V hrnci rozehřejeme olej. Směs zeleniny v něm na středním ohni 2-3 minuty podusíme. Podusíme krátce také cibuli, česnek a bylinky. Vše promícháme. Směs zalijeme vývarem, okořeníme rajským protlakem, solí a pepřem. Zakryté necháme dusit na mírném ohni zhruba 25 minut.
- 3Potom dochutíme solí a pepřem a smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.