Zeleninové taštičky kořeněné
70 min.
Ingredience
- 230gramůMouka pšeničná celozrnná
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůVoda pitná
- 15mililitrůOlej olivový extra panenský
- 25mililitrůOlej slunečnicový
- 120gramůMrkev kořen
- 120gramůPastinák
- 100gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 4gramyKurkuma
- 4gramyKari koření
- 4gramyKmín římský
- 6gramůHořčice Bornier - hrubozrnná
- 80mililitrůVývar slepičí
- 8gramůSůl
- 30mililitrůMléko polotučné
- 25gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
39 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mrkev i pastinák očistíme, pokrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Do mísy vsypeme mouku, špetku soli, mletou papriku, přidáme máslo, zapracujeme do mouky. Přilijeme vodu, zakápneme panenským olejem a vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny uležet v chladu.
- 2Těsto vyválíme na střední plát a rozřízneme na 4 čtverce. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme mrkev, pastinák, cibuli, česnek, krátce osmahneme, okořeníme římským kmínem, kurkumou, kari kořením, osolíme, přidáme hořčici, promícháme, podlijeme vývarem a dusíme asi 15 minut, až se všechna tekutina odpaří. Zeleninovou směs naneseme dorostřed každého čtverce, cípy těsta přehneme křížem proti sobě přes náplň, přimáčkneme, taštičky vyskládáme na pomaštěný plech, potřeme mlékem a pečeme při 200°C asi půl hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.