Zeleninový aspik s ovčím sýrem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
44 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák, brokolici a mrkev očistíme, omyjeme a pokrájíme. Každou
  • 2
    zeleninu uvaříme doměkka, zvlášť ve 125 ml osolené vody.
  • 3
    Uvařenou zeleninu, (každou zvlášť) i s vývarem rozmixujeme a opepříme.
  • 4
    Dáme do studené vody nabobtnat želatinu, rozdělíme ji na 3 díly a každý díl vymačkané želatiny rozpustíme v zeleninovém pyré.
  • 5
    Vyšleháme smetanu na tuhou šlehačku, smícháme ji se zakysanou smetanou a rozdělíme na 3 díly a do každého pyré přimícháme díl smetanové směsi.
  • 6
    Ovčí sýr rozdělíme na 2 díly.
  • 7
    Formu na terinu vyložíme potravinářskou fólií. Nejdříve navrstvíme květákové pyré, posypeme nastrouhaným ovčím sýrem a necháme 10 minut v mrazničce, pak navrstvíme brokolicové pyré, opět posypeme sýrem a též odložíme na 10 minut do mrazničky. Nakonec dáme vrstvu pyré z mrkve a zakryjeme fólií.
  • 8
    Aspik chladíme 10 hodin, pak ho vyklopíme, nakrájíme a podáváme s čerstvou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.