Zeleninový aspik s ovčím sýrem
50 min.
Ingredience
- 100gramůBrokolice
- 3,75decilitryVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 1,5lžičkyPepř černý mletý
- 200gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1,25decilitryZakysaná smetana
- 100gramůMrkev kořen
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůKvěták
- 6plátkůŽelatina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
44 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Květák, brokolici a mrkev očistíme, omyjeme a pokrájíme. Každou
- 2zeleninu uvaříme doměkka, zvlášť ve 125 ml osolené vody.
- 3Uvařenou zeleninu, (každou zvlášť) i s vývarem rozmixujeme a opepříme.
- 4Dáme do studené vody nabobtnat želatinu, rozdělíme ji na 3 díly a každý díl vymačkané želatiny rozpustíme v zeleninovém pyré.
- 5Vyšleháme smetanu na tuhou šlehačku, smícháme ji se zakysanou smetanou a rozdělíme na 3 díly a do každého pyré přimícháme díl smetanové směsi.
- 6Ovčí sýr rozdělíme na 2 díly.
- 7Formu na terinu vyložíme potravinářskou fólií. Nejdříve navrstvíme květákové pyré, posypeme nastrouhaným ovčím sýrem a necháme 10 minut v mrazničce, pak navrstvíme brokolicové pyré, opět posypeme sýrem a též odložíme na 10 minut do mrazničky. Nakonec dáme vrstvu pyré z mrkve a zakryjeme fólií.
- 8Aspik chladíme 10 hodin, pak ho vyklopíme, nakrájíme a podáváme s čerstvou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.