Zeleninový bujón
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1kusPórek
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusPetržel - nať
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusTymián čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1250mililitrůVoda pitná
- 2kusyMrkev kořen
- 1lžičkaProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Zeleninu omyjeme a rozdělíme na větší kousky.
- 2V tlakovém hrnci rozpálíme lžíci oleje, přidáme zeleninu a osmahneme, přidáme petrželové stonky a tymián.
- 3Podlijeme vodou, přidáme sůl, rajský protlak a vaříme asi 20 minut v uzavřeném hrnci. Hotovou polévku necháme v hrnci vychladnout.
- 4Vývar přelijeme přes síto, přidáme nasekanou petržel a zbylý olej.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.