Zeleninový bujón s houbovými knedlíčky
45 min.
Ingredience
- 180gramůHříbky čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžíceKerblík
- 45gramůStrouhanka
- 2špetkyPepř bílý
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1litrVoda pitná
- 40gramůBujón zlatý zeleninový
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
694 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hříbky očistíme, omyjeme a osušíme. Polovinu drobně pokrájíme a dáme do misky. Druhou polovinu hříbků nakrájíme na kostky o něco menší, než je sousto. Maličké plodnice jen rozkrojíme.
- 2V pánvi na rozpuštěném másle (1 lžíce) podusíme drobně pokrájené hříbky. V misce si vyšleháme 2 lžíce másla se solí, vajíčkem, kerblíkem a strouhankou. Pak přimícháme podušené houby, bílý pepř a vymícháme vláčné těstíčko, které necháme odpočinout asi 20-30 minut. Petrželku kudrnku si omyjeme a drobně pokrájíme.
- 3Z těstíčka si vytvoříme malé kulaté knedlíčky.
- 4Do 1 l vařící vody vložíme 2 kostky zeleninového bujonu a při mírné teplotě ho povaříme 5 minut. Poté vložíme houbové knedlíčky a kousky nakrájených hříbků. Pomalu polévku povaříme 10 minut, přimícháme petrželku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.