Zeleninový bujón s houbovými knedlíčky

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
694 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hříbky očistíme, omyjeme a osušíme. Polovinu drobně pokrájíme a dáme do misky. Druhou polovinu hříbků nakrájíme na kostky o něco menší, než je sousto. Maličké plodnice jen rozkrojíme.
  • 2
    V pánvi na rozpuštěném másle (1 lžíce) podusíme drobně pokrájené hříbky. V misce si vyšleháme 2 lžíce másla se solí, vajíčkem, kerblíkem a strouhankou. Pak přimícháme podušené houby, bílý pepř a vymícháme vláčné těstíčko, které necháme odpočinout asi 20-30 minut. Petrželku kudrnku si omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 3
    Z těstíčka si vytvoříme malé kulaté knedlíčky.
  • 4
    Do 1 l vařící vody vložíme 2 kostky zeleninového bujonu a při mírné teplotě ho povaříme 5 minut. Poté vložíme houbové knedlíčky a kousky nakrájených hříbků. Pomalu polévku povaříme 10 minut, přimícháme petrželku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.