Zeleninový bulgur
20 min.
Ingredience
- 100gramůBulgur
- 100mililitrůVoda pitná
- 4kusyRajčata
- 1kusOkurka salátová
- 1kusCibule červená
- 1kusCibulka jarní
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 2stroužkyČesnek
- 2hrstiPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve bulgur zalijeme horkou vodou, přiklopíme a necháme vsáknout všechnu vodu. Mezitím vedle nařízneme na špičce do kříže a ponoříme na 20 sekund rajčata do vařící vody a sloupneme slupku. Odstraníme semínka a zbylou dužinu nakrájíme na kostičky. Okurku také oloupeme, odstraníme semínka a také nakrájíme na kostičky. Cibuli a petrželku nasekáme nadrobno, česnek rozetřeme.
- 2Všechnu zeleninu smícháme s bulgurem, olejem, citronovou šťávou, špetkou soli a pepře, necháme asi hodinu rozležet v ledničce.
- 3Podáváme buď samotné jako salát, nebo přílohu k rybě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.