Zeleninový bulgur

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve bulgur zalijeme horkou vodou, přiklopíme a necháme vsáknout všechnu vodu. Mezitím vedle nařízneme na špičce do kříže a ponoříme na 20 sekund rajčata do vařící vody a sloupneme slupku. Odstraníme semínka a zbylou dužinu nakrájíme na kostičky. Okurku také oloupeme, odstraníme semínka a také nakrájíme na kostičky. Cibuli a petrželku nasekáme nadrobno, česnek rozetřeme.
  • 2
    Všechnu zeleninu smícháme s bulgurem, olejem, citronovou šťávou, špetkou soli a pepře, necháme asi hodinu rozležet v ledničce.
  • 3
    Podáváme buď samotné jako salát, nebo přílohu k rybě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.