Zeleninový dip s vínem
40 min.
Ingredience
- 100gramůFenykl čerstvý
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceMáta
- 100mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2centilitrySlivovice
- 0,5lžičkaHořčičné semínko
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
31 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
550 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve všechnu zeleninu očistíme. Poté nasekáme fenykl na plátky, ze špenátu odstraníme silné stonky, česnek rozkrájíme na drobno a mátu propláchneme.
- 2Česnek, fenykl, hořčičná semena i pálenku promícháme a dáme na mírný oheň vařit, za stálého míchání přiléváme víno, vaříme zhruba 15 minut.
- 3Poté přidáme špenát a zalijeme vývarem, dále vaříme do doby, než špenát změkne.
- 4Nakonec vzniklou směs rozmixujeme s máslem a mátou, dochutíme solí i pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.