Zeleninový dort

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
36 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozpálíme rostlinný olej. Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky a vložíme do pánve. Restujeme 10 minut.
  • 2
    Pórek pokrájíme na kolečka, papriku na proužky, cuketu na kostičky a mrkev nastrouháme nahrubo.
  • 3
    Brambory vyndáme z pánve a rozložíme je na dno dortové formy.
  • 4
    Všechnu zeleninu nasypeme do rozpáleného oleje, který zbyl po bramborách. Restujeme 7 minut. Přidáme vejce a nastrouhané nebo rozdrobené sýry. Pánev odstavíme a suroviny dobře promícháme. Nezapomeneme osolit a opepřit. Zeleninovou směs naklademe do formy na brambory. Posypeme sekanou petželkou a dáme zapéct. Pečeme při vyšší teplotě 20 minut.
  • 5
    Upečený dort nožem rozdělíme na porce a podáváme s čerstvou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.