Zeleninový dort
60 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej rostlinný
- 6kusůBrambory
- 1kusPórek
- 1kusCuketa
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusMrkev kořen
- 230gramůSýr Eidam cihla - výběr 60%
- 100gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 2lžičkyPetržel kudrnka
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
36 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpálíme rostlinný olej. Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky a vložíme do pánve. Restujeme 10 minut.
- 2Pórek pokrájíme na kolečka, papriku na proužky, cuketu na kostičky a mrkev nastrouháme nahrubo.
- 3Brambory vyndáme z pánve a rozložíme je na dno dortové formy.
- 4Všechnu zeleninu nasypeme do rozpáleného oleje, který zbyl po bramborách. Restujeme 7 minut. Přidáme vejce a nastrouhané nebo rozdrobené sýry. Pánev odstavíme a suroviny dobře promícháme. Nezapomeneme osolit a opepřit. Zeleninovou směs naklademe do formy na brambory. Posypeme sekanou petželkou a dáme zapéct. Pečeme při vyšší teplotě 20 minut.
- 5Upečený dort nožem rozdělíme na porce a podáváme s čerstvou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.