Zeleninový flan s ementálem
60 min.
Ingredience
- 3kusyCibulka jarní
- 600gramůZelí hlávkové bílé
- 300gramůCuketa
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyVejce slepičí
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 400mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůMrkev kořen
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1kusPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
22 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Zelí a cuketu omyjeme, zelí nakrouháme, cuketu nakrájíme na plátky. Mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme. Na pánvi rozpálíme 1 lžíci olivového oleje, přidáme zelí a mrkev a dusíme 3 minuty. Osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a 2 minuty na něm podusíme cuketu. Vejce rozklepneme, žloutky smícháme s mlékem, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Bílky ušleháme do tuhého sněhu. Ementál nastrouháme.
- 2Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Formu vymažeme máslem, dno vysypeme moukou. Dno a stěny zapékací formy obložíme cuketou, zbývající zeleninu vrstvíme na sebe. Sníh přimícháme do žloutků a přelijeme zeleninu. Povrch posypeme nastrouhaným ementálem a dáme zapéct do trouby. Po upečení zdobíme nasekanou pažitkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.