Zeleninový flan s ementálem

60 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
22 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Zelí a cuketu omyjeme, zelí nakrouháme, cuketu nakrájíme na plátky. Mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme. Na pánvi rozpálíme 1 lžíci olivového oleje, přidáme zelí a mrkev a dusíme 3 minuty. Osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a 2 minuty na něm podusíme cuketu. Vejce rozklepneme, žloutky smícháme s mlékem, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Bílky ušleháme do tuhého sněhu. Ementál nastrouháme.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Formu vymažeme máslem, dno vysypeme moukou. Dno a stěny zapékací formy obložíme cuketou, zbývající zeleninu vrstvíme na sebe. Sníh přimícháme do žloutků a přelijeme zeleninu. Povrch posypeme nastrouhaným ementálem a dáme zapéct do trouby. Po upečení zdobíme nasekanou pažitkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.