Zeleninový koláč s květákem
70 min.
Ingredience
- 3lžičkySůl
- 125mililitrůMléko polotučné
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika zelená
- 150gramůZakysaná smetana
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 80gramůOříšky piniové
- 4kusyMrkev kořen
- 500gramůKvěták
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1baleníDroždí sušené
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
40 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, droždí, 2 lžiček soli, mléka, másla a 2 vajec vypracujeme těsto, necháme je 30 minut odpočinout.
- 2Květák, rozebraný na růžičky vaříme v osolené vodě 5 minut, vyjmeme, do vody vložíme na nudličky nakrájenou mrkev a povaříme 4 minuty. Scedíme a necháme okapat.
- 3Očištěné papriky pokrájíme na kostičky. Oříšky nasucho opražíme.
- 4Těsto prohněteme a vyložíme jím vymazanou velkou koláčovou formu. Poklademe zeleninou a oříšky, zalijeme směsí zakysané i sladké smetany se 2 vejci a nastrouhaným parmazánem.
- 5Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.